Naast u, en uw rijgeschiedenis, is de auto die u bestuurt een van de belangrijkste zaken waar verzekeraars rekening mee houden als ze bepalen hoeveel uw verzekering gaat kosten.

Elke auto zit in een verzekeringsgroep die varieert van één tot 50. De grootte van de motor, de acceleratie, de veiligheid en de kosten voor het vervangen van onderdelen spelen allemaal een rol bij het groeperen ervan. Zo is een Een uitgebreide motorverzekering ook belangrijk.

Over het algemeen geldt dat hoe lager de groep, hoe goedkoper de verzekering is. Simpel gezegd, als je een goedkopere verzekering wilt, kost een run-around hatchback minder dan een premium merk SUV.

Auto verzekeringsgroepen

U kunt uw autoverzekeringsgroep snel en eenvoudig bij ons controleren. Vertel ons gewoon het merk, model en jaartal en wij vertellen u in welke verzekeringsgroep het zit. Handig voor nieuwe bestuurders, of als u denkt aan een nieuwe auto.

Upgrades en extra dekking
Sommige verzekeraars zullen ze standaard opnemen, of u kunt extra betalen om ze toe te voegen aan uw polis – denk na over welke u echt wilt of nodig hebt voordat u koopt.

Breakdown dekking
Dit brengt u en uw auto naar huis of naar de dichtstbijzijnde garage als u pech heeft. U kunt kiezen uit drie dekkingsniveaus – pechverhelping, pechverhelping en herstel of pechverhelping, herstel en thuisbegin. Het is meestal goedkoper om uw pechverhelping apart van uw autoverzekering te kopen. Zorg ervoor dat u waar voor uw geld krijgt door de motorverzekering apart te vergelijken.

Beleefdheidsauto
Als uw auto beschadigd is door een ongeluk, kan uw verzekeraar een beleefdheidsauto ter beschikking stellen om u van A naar B te brengen terwijl hij wordt gerepareerd – u zult gebruik moeten maken van hun erkende reparateur. Kijk uit voor uitsluitingen. Als uw auto wordt gestolen of afgeschreven, wordt u misschien geen beleefdheidsauto aangeboden.

Geen claim kortingsbescherming
Voor elk jaar dat u schadevrij rijdt, krijgt u korting op uw autoverzekering. Het is waardevol en heeft zo’n impact op de prijs van uw verzekering dat u deze kunt beschermen. Op die manier heeft het geen invloed op uw korting als u moet claimen. Sommige verzekeraars beschermen het volledig, andere verminderen het slechts met een jaar of twee – het varieert.

Persoonlijk letsel
Een persoonlijk ongeval compenseert u voor verwondingen veroorzaakt door een auto-ongeluk. De schadelimiet varieert tussen de verzekeraars, en ook andere bestuurders en passagiers zijn soms gedekt. U kunt alleen aanspraak maken op de dekking voor persoonlijke ongevallen als het ongeval uw schuld is. Want als een ongeval niet jouw schuld is, betaalt de verzekeraar van de persoon in kwestie het letselschadegeval uit. Meer info bij je oldtimer verzekering 

Juridische kosten
Als u betrokken bent bij een ongeval, en het is niet uw schuld, helpt juridische bijstand u bij het claimen van de verantwoordelijke persoon. Het zal ook helpen bij het verdedigen van een vordering tegen u. Over het algemeen, tenzij de verzekeraar denkt dat je meer dan 50% kans op succes hebt, zullen ze niet de kosten van juridische kosten dekken. Claimlimieten variëren ook tussen de verzekeraars.

Voorruitreparatie en -vervanging
Dekt de reparatie van chips en scheuren in de voorruit van uw auto – soms is het een gratis extraatje. Het kan ook de vervanging van uw voorruit dekken als deze niet kan worden gerepareerd, maar het kan zijn dat u een klein extraatje moet betalen.

Verloren of gestolen sleutels
Als u uw sleutels verliest, of ze worden gestolen, kan het verlies van de sleutels helpen om de kosten voor het vervangen ervan te dekken. Het krijgen van high-tech sleutels vervangen kan gemakkelijk oplopen tot honderden kilo’s deze dagen, en dat is zonder dat uw voertuig is gestrand of behoefte aan een huurauto in de tussentijd. Premie van je oldtimer verzekering bepalen